Hoeveel infraroodpanelen moet ik inzetten?

De filosofie van HeatFun is dat je met infraroodverwarming moet verwarmen daar waar de behoefte bestaat. Dus gericht op werkplekken of op leefgebieden waar personen op dat moment zijn. Uiteindelijk is het stroomverbruik en daarom het wattage/ vermogen dat je moet in zetten voor ruimteverwarming van meerdere factoren afhankelijk.

  • Hoogte van een ruimte
  • Isolatiewaarde van de ruimte
  • Soort en gebruik van de ruimte

Wij hanteren bij HeatFun de volgende richtlijn voor het verwarmen van een gemiddeld tot goed geïsoleerde ruimte met een gemiddelde plafond hoogte van 250 cm/ 270 cm met onze laagtemperatuur panelen.

Gewenste temperatuur +/- Celcius Electrisch vermogen (Wattage) per m2
18 50
19 60
20 65
21 75
22 80
23 85
24 90

Indien er sprake is van een slechte isolatie dan kunt u voor de zekerheid het beste 10 Watt per m2 extra berekenen.

Combineren met andere vormen van duurzame verwarming
Een goed binnenklimaat en energiezuinig verwarmen is het meest efficiënt in combinatie met de inzet van zonnepanelen, een zonneboiler, een warmtepomp. Laat u zich goed adviseren en voorlichten door een specialist.  Als werkplekverwarming is infraroodverwarming heel geschikt en kunt u direct besparen op uw huidige verwarmingskosten!

Vermogen en stroomverbruik van de HeatFun infraroodpanelen

Om een ruimte te kunnen verwarmen is het belangrijk dat het vermogen van de infraroodverwarming voldoende  toereikend is. Wanneer er niet voldoende vermogen is dan zullen de infraroodpanelen continue aanstaan om de gewenste omgeving temperatuur te realiseren. Dit zorgt voor een hoger energieverbruik. Als het vermogen genoeg is dan zal ook sneller de gewenste temperatuur gehaald worden en zullen de panelen ook korter aanstaan en daarmee worden ze energiezuiniger.

Maat en openheid van de ruimte
Tip… Zoals omschreven is het van belang om eerste de oppervlakte en de inhoud van de ruimte te weten. Indien een ruimte half open is, een open deur of trapgat heeft dan moet ook rekening gehouden worden dat de aangrenzende ruimte ook meegerekend wordt.

Verdeling en plaatsing van de panelen
Het is aan te bevelen om de panelen zo goed mogelijk over de ruimte oppervlakte te verspreiden. Het is efficienter wanneer er 2 panelen met een vermogen van 700 Watt verdeeld hangen over de ruimte in plaats van 1 paneel van 1400 Watt op 1 plaats. Het voordeel van een betere verdeling en plaatsing is ook dat de warmte straling beter verdeeld wordt over de objecten, wanden, vloeren van de ruimte.