Een klimaatsysteem, zoveel individuele wensen

Bij veel kantoorruimtes wordt de temperatuur centraal geregeld. Dat, terwijl niet iedereen dezelfde temperatuur prettig vindt om in te werken. Er is dus behoefte aan individuele verwarming op maat, zodat iedereen prettig kan werken in een persoonlijk aangepast klimaat. Herkent u de eeuwige warm-koud-discussie op de werkvloer?

Noord en zuidzijdes van gebouwen

Één van de redenen dat het zo lastig is om de temperatuur te regelen via een centraal klimaatsysteem, is omdat je op kantoor te maken hebt met noord- en zuidzijdes. Dat betekent dat de ene kant van het gebouw altijd warmer zal zijn dan de andere kant. Dus aan de zuidzijde willen mensen wellicht de verwarming niet aan, terwijl de mensen aan de noordzijde kou ervaren. Heel vervelend. Hetzelfde geldt voor raamzijdes en tochtige plekken. Deze koude plekken in de kantoortuinen kunnen plaatselijk verwarmd worden met HeatFun infrarood.

Kantoorverwarming hoe dan?

Op veel kantoren wordt het ook als prettig ervaren om met de deur open te werken. Het geeft een open sfeer en het maakt het makkelijk voor collega’s om even binnen te lopen. Daarnaast geeft het ook niet het ‘opgesloten gevoel’. Veel reden dus om de deur open te houden, maar het nadeel is natuurlijk dat het kan gaan tochten. Met een centrale verwarming is het lastig deze kou van tocht tegen te gaan, omdat het de lucht verwarmt en deze dan wegtrekt. HeatFun verwarmt objecten en mensen en daardoor trekt de warmte ook niet zo snel weg. Een ideale manier om tocht tegen te gaan en een oplossingsrichting voor het verwarmen van kantoortuinen. Het is en blijft altijd een uitdaging, maar inmiddels zijn er al verschillende kantoortuinen succesvol verwarmd met HeatFun infraroodpanelen.

Neem eens contact op met het team van HeatFun hoe wij het warmte klimaat in de kantooromgeving kunnen beheersen?