Infraroodverwarming in de zorg

Waarom HeatFun zo geschikt is voor in de zorg? Onze infraroodpanelen zorgen voor een directe warmte-overdracht dat vergelijkbaar is met natuurlijke zonnestralen. Daardoor vindt er geen opwarming plaats via luchtcirculatie en neemt de stofcirculatie af en dat heeft weer een positieve uitwerking op de gezondheid. Vaak zijn bacteriën en stofpartikels die door luchtverwarmingen verspreidt worden namelijk een bijkomend gevaar voor de patiënten.

Verder is infraroodstraling een natuurlijke manier van verwarmen die de lucht niet uitdroogt. Daar-door is het zeer geschikt voor mensen met luchtweginfecties en mensen die gevoelig zijn voor droge ogen. Patiënten kunnen uiteraard geen droge lucht gebruiken, zij hebben juist behoefte aan frisse lucht en een aangename temperatuur volgens GezondheidsNet. Bovendien is van oudsher bekend dat infraroodstralen een helende werking hebben op mensen met spier- en gewrichtspijn én zorgen voor een betere bloeddoorstroming.

Badkamerverwarming zorg waterdichtInfrarood verwarming woningen

Daarnaast komt het veel voor dat de patiënt of cliënt het koud heeft, gezien zij vaak stil zitten of liggen. De hele ruimte verwarmen is geen goede oplossing, gezien het werkklimaat voor de zorgverlener dan te warm wordt. Onze custom-made infraroodpanelen bieden de oplossing, gezien zij heel lokaal en gericht kunnen verwarmen. Zo is het mogelijk om een aangenaam klimaat te creëren voor zowel de zorgverlener als patiënt. Erg geschikt dus voor bejaardentehuizen, ziekenhuizen of andere zorginstellingen.

Waarom kiezen voor HeatFun in de zorg

  • Een comfortabele werkplek verhoogt de arbeidsproductiviteit;
  • HeatFun verwarmt specifiek daar waar de behoefte bestaat;
  • De infrarood stralingswarmte is goed voor de spieren en kan een positieve uitwerking heb-ben op de gezondheid;
  • Infraroodverwarming vermindert sterk tochtstromen op de werk-of behandelplek;
  • Onze infraroodpanelen zijn gemakkelijk te reinigen en houden geen stof vast;
  • De verwisselbare covers zijn waterafstotend.

Tot slot kunnen wij infraroodverwarming ook combineren met LED-verlichting en akoestiek voor een optimaal werk- en leefklimaat, aangepast aan het interieur.

Bekijk het fotoalbum