Verwarmen van een monumentaal gebouw

Oude gebouwen, veelal monumentale panden zijn beperkt in het bouwkundig aanpassen aanbrengen van isolerende maatregelen. Inmiddels heeft HeatFun voor enkele monumentale gebouwen oplossingen kunnen bieden met infrarood panelen.

Bij het verwarmen van oude gebouwen/ ruimtes moet feitelijk niet als doel gesteld worden om de lucht te verwarmen. Dit is erg kostbaar, omdat oude gebouwen slecht(er) geïsoleerd zijn. Een slechte isolatie betekent vaak warmte verlies via lucht.  Er moet gebruikt gemaakt worden van de stralingswarmte die voor overdracht zorgt voor het comfortabele gevoel van warmte.

Monumentaal pand infrarood paneel

Doelgericht verwarmen van werkplekken

Het is niet langer nodig om de hele ruimte te verwarmen wanneer er slechts een deel van de ruimte in gebruik is. U kunt hierdoor besparen door direct uw ruimte thermoststaat met bijvoorbeeld 2 of wel 4 graden Celcius lager te zetten. Dit is een directe besparing op uw energieverbruik. HeatFun verwarmt direct wanneer deze aangeschakeld word. De stralingswarmte zult u meteen ervaren. Ruimtes waar u niet woon/werkt op dat moment hoeft u dus niet mee te verwarmen en dat bespaart!

Welke infrarood panelen moet ik inzetten?

Binnen de HeatFun producten zijn er verschillende infrarood panelen.  De keuze van het verwarmingspaneel is afhankelijk van ondermeer:

  • Gebruikersfunctie van de ruimte en of taakgebied
  • Isolatiewaarde van het gebouw (Is er een EPC berekening gemaakt)
  • Is er een bestaand (aanvullend) klimaatsysteem aanwezig?
  • Welke faciliteiten (veelal elektriciteit) is er voorhanden?
  • Welke afmetingen kent de ruimte in hoogte/ breedte etc?
  • Waar en plaatsing van het soort infraroodpanelen?

Bekijk hier de verschillende infrarood panelen van HeatFun.

Verwarming van torenkamer.

Infrarood verwarming in torenkamer

De kracht van HeatFun is dat we zelf onze infrarood panelen produceren. Daardoor zijn we ook in staat om onze infrarood producten te verbouwen in maat oplossingen. Voor een  gebouweigenaar hebben we verschillende infrarood panelen in een door Heatfun plafondeiland gebouwd. Daardoor werd de hoge ruimte (torenspits) visueel lager en kon de ruimte ook ingezet gaan worden als conferentieruimte. Op de moment dat er vergadert werd, werd de infrarood verwarming aangezet als plafond verwarming en werd er doelgericht verwarmt.

Leest u hier het verhaal van het verwarmen van de torenkamer en  meer over dit project. 

HeatFun verwarmt daar waar de behoefte bestaat. Neem dan contact op voor vrijblijvend advies op maat.