Hoe kom ik van het gas af?

Woningen, bedrijfsgebouwen moeten allemaal van het gas af. Dat is resoluut, maar om de klimaatdoelen te kunnen halen van Parijs moeten er wel stappen genomen worden. Iedereen particulier, bedrijfspanden scholen, kunnen hierbij een steentje bijdragen.

Wat kan ik er aan doen als particulier? Ik heb een woning van 200m2 uit de jaren zeventig en sta voor de keuze welke manier van duurzaam verwarmen ik moet kiezen? Alleen een nieuwe HR CV ketel bespaart zeker al op mijn gasverbruik. Maar is dit wel genoeg? Gaan de gasprijzen niet nog meer stijgen en ben ik dan wel goed bezig? Moet ik een zonneboiler erbij plaatsen?

Zonnepanelen in combinatie met infraroodverwarming

De keuze is gemaakt: wij gaan gebruik maken van zonnepanelen, inmiddels hebben wij gekozen voor 21 zonnepanelen op het dak met een totaal vermogen van 6400kw. Hiermee kunnen we 50% van ons dagelijks gebruik afdekken, de overige 3000kw willen we gaan inzetten voor doelgericht bij verwarmen met infraroodverwarming in combinatie met vloerverwarming. De nieuw aan te schaffen CV ketel zal op een lage temperatuur het water gaan verwarmen voor de vloerverwarming, evenals het tapwater. De infraroodverwarming zal doelgericht verwarmen wanneer je in een ruimte bent en het ook fysiek inschakelt.

Oude radiatoren van de slaapkamers af

Op de 1e verdieping zullen we alle oude radiatoren verwijderen. Dat maakt het ook allemaal strakker, dat is al een voordeel en eigenlijk hadden/ hebben we boven nooit de verwarming aan.

Plafondverwarming en badkamerverwarming

De toepassing van plafondverwarming is het meest effectief. De infraroodstraling komt boven en straalt zo feitelijk alle objecten 360 graden goed af in de ruimte. De panelen zijn aangesloten op de normale lichtpunten en worden met de lichtschakelaar aan en uit gezet. Er kan ook gekozen voor tijdinschakeling en schakelen App gestuurd etc, maar de kracht zit in de eenvoud en dat adviseerde HeatFun ons ook in dit geval. In de badkamer is er gekozen voor de compleet waterdichte verwarming HeatFun pro als paneel aan de wand, zodat ook handdoeken gedroogd kunnen worden.

HeatFun helpt ook u als particulier met het verduurzamen van uw woning. Wij werken samen met geselecteerde installateurs en partners die een goed advies kunnen geven over de inzet van infraroodverwarming in uw woning.

Badkamer verwarming Heatfun

Infraroodverwarming op maat

HeatFun is ontwerper en producent van infraroodverwarmingen. Daarom zijn wij ook in staat om projectgebonden een maatoplossing te bieden.  Welke maat of vorm u ook wenst, wij denken graag met u mee. U vindt bij ons diverse infrarood verwarmingssystemen die effectief te gebruiken zijn in huis of op uw werkplek. De systemen zijn makkelijk in gebruik en zeer mobiel. Als u regelmatig op verschillende plekken werkzaam bent, kunt u de persoonlijke verwarming eenvoudig verplaatsen en aanzetten.

Combineren met LED-verlichting voor goed licht

De verwarmingspanelen van HeatFun zijn goed te combineren met oplossingen voor LED-verlichting. Wij noemen dit de Comfortpanels. Alle comfortwensen in en om een werkplek zijn terug te vinden in één product.  Benieuwd hoe wij dit combineren? U leest hier meer over LED-verlichting en hier over akoestiek. Mocht u er meer over willen weten, neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

De voordelen van infraroodverwarming:

  • Geen droge lucht of stofcirculatie.
  • Duurzame verwarming.
  • Gericht en snel verwarmen.
  • Van standaard maten tot maatwerk.
  • Eigen unieke design mogelijk.
  • Unieke combinatie met LED-verlichting en akoestiek.

Benieuwd naar wat HeatFun voor u te bieden heeft? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies op maat.