Infraroodverwarming is met oog op comfort en duurzaamheid de toekomst van het verwarmen. Het opraken van fossiele brandstoffen, zoals gas, maakt elektrische energie steeds belangrijker. U ziet de ontwikkeling bijvoorbeeld al in de auto-industrie met de opkomst van de elektrische auto. HeatFun speelt ook op deze ontwikkeling in door het produceren van duurzame elektrische verwarmingen. Wij geloven dat comfort en duurzaamheid samen gaan en HeatFun is daar een goed voorbeeld van.

Verwarmen als de zon

Iedere dag ervaren we infraroodstraling. Bijvoorbeeld van de zon, een open haard of de warmte welke van het asfalt straalt. Onze grootste infraroodverwarming is de zon. Wintersporters hebben het bijvoorbeeld niet koud zolang ze in de zon zijn. Het warm of koud hebben is namelijk niet alleen afhankelijk van de luchttemperatuur in de omgeving, maar de warmte welke wordt opgeslagen en weerkaatst via oppervlaktes en personen. De infraroodverwarming van HeatFun werk via datzelfde principe.

HeatFun Alu L mobiel variant

Werking van infraroodverwarming

Infraroodstralen verwarmen oppervlaktes, objecten en personen. Zodra de infraroodstralen een oppervlak raken, staan ze warmte af aan dat oppervlak. De meeste objecten absorberen deze infraroodwarmte en geven deze warmte daarna langzaam af. Warme muren, plafonds en vloeren zorgen op hun beurt voor een comfortabele warmte zonder droge lucht. Waarom infrarood zo efficiënt verwarmt? Er gaat geen energie verloren door het verwarmen van de lucht.

Infraroodverwarming goed voor de gezondheid

Van oudsher is bekend dat infraroodstralen een helende werking hebben. Ze zorgen voor een betere bloeddoorstroming en voor ontspanning. Het is ook zeer geschikt voor mensen met luchtwegproblemen, astma, arteritis of reuma. Doordat de verwarming geen lucht circuleert is er namelijk minder stofvorming en dat is een groot voordeel voor mensen met allergieën of luchtwegproblemen. Onwijs veel reden dus om over te stappen op deze natuurlijke warmtebron.

Volledig veilig

Een infraroodpaneel dat op volle kracht werkt, heeft een lauwwarm oppervlak. Die warmte is zodanig dat een kind, volwassene of huisdier zich hier niet aan kan branden. Het is veilig in gebruik terwijl er nog altijd voldoende warmte vrijkomt. Bent u geïnteresseerd in infraroodverwarming? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies op maat.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in infraroodverwarming? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies op maat.