Infraroodverwarming dat is toch met dat rode licht?

Wat is nu eigenlijk infraroodverwarming en wat is het verschil in een korte golf infraroodverwarming en een lange golf infraroodverwarming? Wanneer is dat rode intense licht er nu?

De associatie met infraroodverwarming is veelal het rode licht van de terrasverwarming. Ze geven niet alleen rood licht af, maar ook een warmte rondom te plek waar ze geplaatst zijn. De korte golf infraroodverwarmingen kernmerken zich veelal met een hoge oppervlakte temperatuur en een intense warmte straling. Dit is prettig voor kort(er) gebruik bij een terrasbezoek of buitengebruik, maar niet bijvoorbeeld  als werkplekverwarming, dan kan het zelfs op den duur schadelijk zijn voor de gezondheid.  Deze vorm van infraroodverwarming zit zo genoemd in de infraroodstralingsgroep: A/B, korte golf.

Infrarood ring lange golf verwarming

Middellange golf is voor binnen gebruik

De infraroodpanelen voor binnen gebruik voor bijvoorbeeld werkplekverwarming, ruimteverwarming zijn infraroodpanelen in de middel tot lange golf infraroodstraling. De HeatFun panelen worden ingezet als: werkplekverwarming in supermarkten, kantoren, recepties, etc. Ook worden de HeatFun panelen ingezet als woonkamer verwarming, badkamerverwarming.

Waar zet je HeatFun infrarood verwarming nu in?

Bij de inzet van infraroodverwarming is de warmte verdeling belangrijk. Zo kunnen er beter 2 panelen van 700Watt vermogen geplaats worden in een ruimte in plaats van 1 paneel van bijvoorbeeld 1400Watt vermogen. De lange golf infraroodpanelen van HeatFun zijn zeker geschikt voor het verwarmen van: woningen, kantoren, winkels. Het opwarmen van de ruimtes/ zones gaat geleidelijker, maar de warmte verspreid zich ook door de warmtestraling en weerkaatsing over een groter oppervlak.

Heatfun infraroodpanelen vindt u terug in:

  • Woningen  en vakantiehuizen als woningverwarming
  • Renovatieprojecten van monumentale panden
  • Zorgomgevingen
  • Werkplekverwarming: kantoren, kassameubelen, montage zones, recepties, etc.
Infraroodpanele vrijstaand

Mobiel en vrijstaand infraroodpaneel

Heerlijk toch om met directe infraroodstraling bijvoorbeeld uw werkplek of uw leeshoek te kunnen verwarmen. Wij van HeatFun hebben ook enkele mobiele (verplaatsbare) infrarood panelen in het assortiment. Deze worden ingezet als bijverwarmen van werkplekken, maar ook in studiekamers, leeshoeken etc. Het voordeel is dat het infrarood paneel eenvoudig te verplaatsen is en daarmee overal flexibel in te zetten!  Zo kan je genieten van de effectie warmtestraling  van de middelange infrarood techniek.

Wilt u meer weten over de techniek van infraroodverwarming? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies op maat.