Probleem uitdaging: werkplek verwarming en koude oplossing  tijdens vergadering

Werkplek verwarming en vergaderruimte verwarming
Als zorgorganisatie (ABC zorgcomfort) zijn we met een van onze woon-zorglocatie’s gevestigd in Tolkamer.  Aan de Rijnkade staat een prachtig wooncomplex waar clienten van ons zelfstandig wonen in prachtige appartementen en zorg ontvangen van onze organisatie. In het complex is een gemeenschappelijke ruimte aanwezig en hierbij hoort een toren met twee etage’s.

1e verdieping en 2e verdieping nu met infrarood verwarming verwarmd.
Op de eerste etage van het toren is een kantoorruimte en op de tweede een overlegruimte gevestigd. Het toren staat hoog op het gebouw, met 8 ramen en naast het prachtige uitzicht “genieten”  we ook van alle weersomstandigheden. We ervaren dat de centrale vloerverwarming niet toereikend is in het toren. De temperatuurregeling in de centrale ruimte kan niet gescheiden geregeld worden van de temperatuur in het toren. Daarnaast is het ook niet noodzakelijk dat de ruimtes in het toren permanent verwarmd worden omdat ze niet altijd bezet zijn. Toch is er behoefte om de ruimte’s te gebruiken, maar de dagtemperatuur komt niet boven de 14 graden tijdens de wintermaanden. Bijkomende elementen zijn het verlies van warmte en de akoestiek op de tweede etage van het toren. Het plafond is plm. 5,5 meter hoog in een punt

Samen met woonstichting Vryleve hebben gekeken naar de meest praktische en esthetische oplossing.

Woonstichting Vryleve
Oorspronkelijk waren de twee verdiepingen van het torentje “onbenoemde” ruimtes (vergelijkbaar met zolderruimte), waardoor er minimale eisen gelden voor deze ruimtes. ABC Zorgcomfort gebruikt de ruimtes nu voor kantoor- / vergaderruimte wat andere eisen stelt aan de ruimte, voornamelijk was de verwarming ontoereikend voor een verblijfsruimte. Vanuit de gebruiker werd ook de aanwezige galm als hinderlijk ervaren en de basis verlichting van de ruimte ontbrak door de punt van de toren. ABC Zorgcomfort zocht naar een oplossing voor een probleem, via vraaggestuurd handelen heeft Vryleve maatwerk verricht om mee te denken met de klant.

Werkplek verwarming HeatFun Comfortpanel

Welke infrarood oplossing is hier geleverd?

Voor de werkplek op de eerste verdieping is er gekozen voor een HeatFun infraroodpaneel in combinatie met LED verlichting. Ons zogenaamde Comfortpanel. Voor de 2e verdieping is er een plafond verwarming op maat gemaakt met infrarood panelen, led panelen en tevens afgewerkt met een akoestiek dempende functie als achthoek.

ABC Zorgcomfort
Pillen Products heeft twee oplossingen aangedragen. Voor het kantoor op de eerste etage is een standaard verwarmingspaneel met verlichting aangebracht. In combinatie met een afstandsbediening is het licht en de paneel afzonderlijk te bedienen. Voor de overlegruimte op de tweede etage is een 8 kantig plafond op maat gemaakt en hierin zijn verlichtingselementen en verwarmingselementen verwerkt. Het stoffen doek is uitgebreid met extra materiaal om de akoestiek te verbeteren en het holle geluid te dempen. Het paneel is zo opgehangen dat de verwarmingselementen hun werk kunnen doen naar degene die aan de tafel zitten. De afmeting van het paneel en de hoogte maakt dat het unieke element van het torentje behouden blijft, maar het comfort is sterk verbeterd.

Woonstichting Vryleve
Pillen Products heeft doormiddel van maatwerk een samengesteld element waarin alle wensen van de klant zijn verwerkt. Het ontwerp van dit samengestelde element benadrukt de kenmerkende achthoekige vorm van het dak en in het paneel is verwarming (infrarood), verlichting (led) en geluidsabsorptie (spandoek en akoestische isolatie) verwerkt.

Infrarood verwarming op maat als plafond verwarming

Reactie op het resultaat

Het paneel op de eerste etage voldoet voor degene die aan het werk is. Gerichte verlichting en verwarming. De omgevingstemperatuur is op zich prima, maar we bemerken wel dat voor een wat langer overleg het voor de gesprekspartner toch wel wat koud kan aanvoelen omdat deze niet optimaal kan profiteren van het verwarmingspaneel. Voor de overlegruimte in het torentje zijn we zeer content met de oplossing. Degene aan tafel heeft voldoende warmte. En de akoestiek is een stuk verbetert ten opzichte van eerder.

Pedro Canters, ABC Zorgcomfort

De eerste reactie die wij van ABC Zorgcomfort hebben ontvangen is uitermate positief. In de Welkom Thuis (ons huurdersblad) van juni 2016 gaan we uitgebreid aandacht besteden aan infrarood verwarming in het algemeen en de eerste ervaringen (na eerste winterperiode) bij het torenkamertje.

Jeroen Mulders, Woonstichting Vryleve
HeatFun infrarood verwarming op maat als plafond verwarming
Vergaderruimte verwarming met infrarood verwarming
Verwarming van torenkamer.