Die investering in werkplekverwarming is mij te kostbaar

“Ik vind de investering te groot in jullie infraroodverwarming voor werkplekken zegt een ondernemer, laat maar zitten” 

Maar wat de ondernemer zich echter niet realiseert zijn de gevolgen van goedkoop denken. Een veel gehoord feit is dat de medewerkers  dan zelf wel voor € 14,95 een kacheltje kopen bij de plaatselijke bouwmarkt. Maar wat voor gevaren schuilen hierachter? Het maakt de medewerker niet uit wat het electrische verbruik is, zolang hij/zij het maar lekker warm heeft en er weer comfort is op de koudere werkplek, toch?

Is goedkoop dan uiteindelijk geen duurkoop?

Goedkoop = Duurkoop werkplekverwarming 2000Watt

De gevaren van een straalkacheltje als werkplekverwarming

  • Een ontzettend hoog energieverbruik van 2000 Watt per uur oftewel al snel een € 0,10 tot € 0,20 per uur. Werkdag van 8 uur = € 1,25 gemiddeld. Maar de pech zit hem in het feit dat er geen tijdschakelaar op zit of een controle middel dus het kacheltje blijft waarschijnlijk ook gewoon lekker s’nachts aan. Handig toch?
  • Lucht en stofverplaatsing door de ventilator in het kacheltje dat de warme lucht verplaatst onder bij de werkplek. Dit verplaatst stof en andere ziektekiemen, want onder bureau’s of in kassameubelen is het niet zo stofvrij zoals we wellicht denken
  • Brandgevaar; de gloeispiralen worden ontzettend heet en verhogen de kans op brandgvaar. Stof, en een warmte element zijn ideale brandstoffen voor het ontstaan van een gevaarlijke situatie. Is het wel verzekerd zo’n bedrijfsmiddel?
  • Geluid ; de ventilator maak teen blazend geluid zit je daar op te wachten in een werkplek omgeving?

Inmiddels wordt het goedkope straalkacheltje een financieel gevaar. De medewerker voelt zich niet geholpen door zijn of haar baas, waardoor de arbeidsmotivatie af neemt, Het energieverbruik is hoog, er is geen controle meer op veiligheid, is het straalkacheltje dan nog wel zo goedkoop?

Energiezuinige werkplekverwarming van HeatFun

Tegenwoordig wordt er veel geïnvesteerd in ergonomie in en om de werkplek. Koude problemen zijn vaak nog onderbelicht.  Terugekomende op het bovenstaand evoorbeeld van een goedekope straalkachel biedt HeatFun enkele veilige en goede werkplekverwarmingen.

HeatFun 145 Watt voor onder het bureau is een perfect verwamingselement dat vrij kan staan onder elke werkplek.  Ook bieden wij oplossingen afhangen vanaf het plafond waarbij we combinaties maken met een goede LED werkplekverlichting. Dat zijn onze zogenaamde HeatFun comfortpanels.

Voordelen van meedenken in een goed werkklimaat voor uw medewerkers

  • Arbeidsmotivatie gaat omhoog
  • Kans op ziekteverzuim is lager
  • U bewaakt de aangeschaf van arbeidsmiddelen
  • U denkt mee in energiezuinige klimaatbeheersing in uw pand / werkplek omgeving.
HeatFun werkplekverwarming slechts 145Watt