Ruimtetemperatuur

Een ruimte zou  een bepaalde omgevingstemperatuur moeten halen. In de regel 20 graden Celsius wordt door de gebruikers van ruimtes als prettig ervaren. Hiervoor zijn allemaal prachtige omrekenmodellen en formules hoeveel warmte energie er dan in de gebouwen moet komen om dit te kunnen realiseren. Maar wij van HeatFun vinden dit een traditionele manier van denken.  Natuurlijk zit er een kern van waarheid in en is het goed, maar het gebrek aan kennis van infraroodverwarming brengt  de vasthoudendheid van deze traditionele manier van denken. Het omdenken moet starten met ook de inzet van infraroodverwaring.

HeatFun plafondverwarming cirkels

Omdenken in het verwarmen van ruimtes

Omdenken daar begint het mee in de verduurzaming van manieren van verwarmen.  Hoe werkt infraroodverwarming nu precies? De infraroodstraling die panelen afgeven (onzichtbaar) landen op objecten en mensen die aanwezig zijn in de ruimte. Deze objecten zetten de warmtestraling om in warmteafgifte.  Ook de mensen die leven/ werken in de ruimte ervaren de straling als prettig want zij zetten de warmte straling ook om in warmte. Een verschil van 2 Graden Celsius aanstralen wordt al als zeer prettig ervaren.

Hoe werkt nu infraroodverwarming?

Het is buiten 5 graden Celcius op een mooie winterdag.  De zon schijnt en de straling van de zon land op je gezicht en lichaam à heb je het dan koud? Juist waarschijnlijk niet, ondanks het feit dat het niet 18-20 graden celcius is. Dat is nu infraroodverwaring en zo kan het ook toegepast worden in slaapkamers, woonkamers, studeerkamers, etc. Lees hier meer over infraroodverwarming en de toepassingen. 

Passie voor duurzaam verwarmen en denkt mee in het klimaatakkoord om energiezuinig en CO2 neutraal te verwarmen  in woon en werkomgevingen!

HeatFun: Passie voor duurzaam verwarmen en denkt mee in het klimaatakkoord om energiezuinig en CO2 neutraal te verwarmen  in woon en werkomgevingen! Benieuwd naar wat HeatFun voor u te bieden heeft? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies op maat.