Probleem: koud in de geconditioneerde meetkamer

De meetkamer is een geconditioneerd ruimte (m.b.v. airco). Deze ruimte is geconditioneerd om precisiemetingen niet te beïnvloeden. Medewerkers hebben aangegeven het regelmatig koud te hebben op hun werkplekken en willen graag een oplossing hebben waarbij niet de gehele ruimte wordt verwarmt, maar alleen daar waar ze achter de computer werkplek zitten.

Oplossing: infraroodpaneel boven werkplek met LED verlichting

Door de geconditioneerde ruimte werd er voornamelijk kou op de handen, armen, schouders en nek ervaren. Wij hebben geadviseerd om onze HeatFun Comfortpanel toe te passen boven de bureau werkplekken. De warmtestraling van het infraroodpaneel komt het werkcomfort ten goede. Maar ook de geïntergreerde LED verlichting zorgt voor een goed verlichting werkplek (taakgebied).

Reactie op het resultaat

De infraroodverwarming boven de werkplekken wordt als prettig ervaren. Aangezien wij in een meetkamer werken dat geconditioneerd is (m.b.v. airco). De comfortpanel van HeatFun zorgt er voor dat de temperatuur in de ruimte niet extreem wordt beïnvloed, maar verwarmt door de infraroodstraling alleen het lichaam. Op deze manier hebben wij geen afkoeling van het lichaam, ten gevolge van de airco werking ( tocht ) in onze ruimte. Je kunt het zien als een bijverwarming dat zeer aangenaam is, maar het neemt niet de volledige kou/tocht weg in de ruimte, maar echt daar waar nodig is. Ook is het praktisch dat de infraroodverwarming voorzien is van LED verlichting!

Frits Vrielink, Pillen Precision