Halverwarming

Een hal of gang is een lastige ruimte om te verwarmen. Vaak staat deze in verbinding met een trappengat of buitendeur. Door de buitendeur komt er koude lucht naar binnen en de warmte stijgt door het trappengat juist weer naar boven. De ouderwetse radiatoren die men nog veel ziet in hallen en gangen, verwarmen de lucht in de ruimte. Bij het openen van een (buiten)deur wordt deze warme lucht direct vervangen door de koude lucht van buiten. Op die manier heeft verwarmen dus weinig effect.

Infraroodverwarming verwarmt niet de lucht maar objecten in de ruimte. Zij nemen deze warmte op die zij vervolgens weer uitstralen. Stel dat er via de buitendeur koude lucht naar binnen komt, dan zal de temperatuur snel weer aangenaam zijn omdat de objecten warmte blijven uitstralen. Bij een CV installatie is dit niet het geval doordat de thermostaat meestal in de woonkamer hangt en uitslaat wanneer daar de ingestelde temperatuur behaald is. Op plotselinge temperatuurdalingen kan de installatie dan niet reageren waardoor het niet behaaglijk warm blijft in de hal.

Daar komt nog een laatste voordeel bij. De HeatFun panelen nemen ook nog eens weinig ruimte in beslag en hebben enkel een stroompunt nodig, waardoor ze op iedere gewenste locatie bevestigd kunnen worden.