Te warm, te koud. Dé al eeuwenlange discussie op kantoren die bij ons bekend is. Het is een ware strijd geworden. Wie zit er steeds aan die thermostaat, wáárom staat het raam alweer open, en kan iemand die deur nu eens dicht doen? – herkenbare opmerkingen voor veel (kantoor)medewerkers.

Het is namelijk weer zomer, en dat betekent discussies om de temperatuur op kantoor. Want waar de een het prettig vindt in een koele omgeving te werken, heeft de ander het al snel te koud. De ideale, gemiddelde kantoortemperatuur ligt tussen de 22 en 25 graden. Zo’n ideale temperatuur is niet alleen goed voor de sfeer, maar minstens zo belangrijk voor het werk. Lorenza Colzato en Roberta Sellaro, psychologen van de Universiteit Leiden, onderzochten de invloed van de temperatuur op ons werkvermogen. Wat bleek: ons geheugen functioneert beter wanneer we werken in een prettige temperatuur.

Iedereen tevreden? Mogelijk!
Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen met verschillende voorkeuren tevreden is? Persoonlijke voorkeuren lopen nu eenmaal uiteen. HeatFun heeft daar dé oplossing voor ontwikkeld door middel van infrarood verwarmingspanelen die werkplekken individueel verwarmen. Deze panelen verwarmen daar waar er behoefte bestaat – lokaal & gericht verwarmen is de gedachte. Je hoeft namelijk niet een heel kantoor extra te verwarmen omdat één medewerker het koud(er) heeft. HeatFun verhelpt dit klimaatprobleem al jaren op de Duitse markt en nu zijn wij ook druk bezig om de Nederlandse markt te veroveren met onze producten om de eeuwenlange discussie op te lossen.

Bron: NRC