Nu de zon zich weer laat zien en de temperatuur de 30 0C aan tikt deze week, moet er opgepast worden dat het op kantoor niet te warm wordt. Uit onderzoek van lectoraat Facility Management van de Hanzehogeschool Groningen blijkt dat in kantoorgebouwen vaak temperaturen boven de 22 graden worden gemeten. Over het algemeen wordt dit als te warm ervaren. Beslissingen over het binnenklimaat worden vaak genomen op basis van de huidige Europese standaarden. Maar zijn deze nog wel actueel? Werken de werknemers in deze kantoren nog wel optimaal bij deze normen en zijn ze wel tevreden?

Uit onderzoek is gebleken dat de temperatuur van 20,5 0C de hoogste waardering krijgt. Verder wordt er geadviseerd om de binnentemperatuur nooit boven de 22 0C uit te laten komen. Daaruit blijkt dat de huidige normen niet meer voldoen, omdat werknemers ontevreden zijn en aangeven onder deze omstandigheden niet optimaal te kunnen werken.

Uiteraard zijn er genoeg tips om warmte op kantoor tegen te gaan, zoals: zet elektrische apparaten uit, zorg voor voldoende luchtstroming, ventileer ’s nachts, plaats planten en gebruik zonwering.

Waarom hebben we geen 12 maanden zomer?
Helaas is het niet het hele jaar zomer. Na de hittegolf van deze week, wordt de herfst verwacht. Om dan toch het zomerse gevoel vast te houden, kunt u kiezen voor onze HeatFun producten. Onze infraroodverwarming functioneert namelijk zoals de zon. Dus ook op je werkplek kan je de aangename warmte van het zonlicht voelen op een koude herfstdag.

Bekijk hier onze producten!

BronFACILITAIRJOURNAAL